Anti-szekta: Egy portál az egyre jobban terjedő szekták veszélyeiről - Valamint vallástudományi ismeretterjesztés
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Szektákról általában
 
Segítség, tanácsok
 
Keresztény szekták
 
Álkeresztény szekták
 
Okkultista szekták
 
Fajgyűlölő szekták
 
Ősi szekták
 
Egyéb vallási szekták
 
Üzleti szekták, hálózatok
 
Vallástudományi fogalmak, meghatározások, leírások
 
Magánvéleményeim - Saját írásaim
 
Egyéb: Filozófia
 
Egyéb: Pszichológia
 
Egyéb: Szociológia
 
Egyéb
 
Szektás a családban/ismerősök között
Szektás a családban/ismerősök között
Tudomásod szerint van-e a családodban és/vagy ismerettségi körödben szektás?

Igen, van
Nem, nincs
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Volt-e már dolgod szektásokkal?
Volt-e már dolgod szektásokkal? Találkoztál-e már szektásokkal?
Csak azt az egyet jelöld be, amelyik eset akár többször is megtörtént!

Igen, az utcán találkoztam velük
Igen, a lakásomba bekopogtattak
Igen, már jártam is szektában
Nem, sosem találkoztam még ilyen emberekkel
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vallás
Felmérés, hogy az oldalt megtekintők milyen vallásúak?
Te milyen vallású vagy, milyen felekezethez tartozol, milyen világnézeted van?

Római katolikus
Evangélikus
Protestáns
Baptista
Adventista
Pünkösdista
Iszlám
Távol-keleti vallású
Egyéb
Ateista
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Életkor
Felmérés, hogy az oldalt meglátogatók melyik korosztályba tartoznak.
Mennyi idős vagy?

18 év alatti
18-25 év közötti
25-35 év közötti
35-45 év közötti
45-55 év közötti
55-70 év közötti
70 év feletti
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Iskolai végzettség
Felmérés az oldalt meglátogatók iskolai végzettségét illetően.
Milyen iskolai végzettséged van?

8 osztály
Szakmunkásképző
Gimnáziumi érettségi
Szakközépiskolai érettségi
Technikus végzettség (érettségi utáni szakképzés)
Főiskolai
Egyetemi
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Foglalkozás
Felmérés, hogy az oldalt meglátogatók milyen területen dolgoznak
Mely területen dolgozol?

Műszaki (mérnök, technikus, szakmunkás)
Telekommunikáció, informatika
Egészségügy
Idegenforgalom, turizmus
Közigazgatás, pénzügy
Oktatás, kutatás
Nemzetvédelem , büntetésvégrehajtás
Kultúra, művészet
Diák
Nem dolgozik, nyugdíjas
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Politikai hovatartozás
A honlap politikailag semleges, csupán a látogatók politikai irányultságát
hivatott felmérni ez a szavazó box!

szélső jobb
jobb
métsékelten jobb
közép
politikailag semleges
mérsékelten bal
bal
szélső bal
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Nyitólap

A honlap augusztus 13-án volt 5 éves.


Az [origo] cikke:

A szcientológusokat akarta kigolyózni a Fidesz a hirtelen törvénymódosítással


“Minden egyénnek joga van a szabad gondolkodáshoz, a szabad vallásgyakorláshoz, a lelkiismereti szabadsághoz…”; “Minden egyénnek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólásszabadsághoz, ami azt is jelenti, joga van hozzá, hogy ne üldözzék a véleménye miatt, és azért sem, ha határokra tekintet nélkül, bármiféle eszközzel keresi, kapja és terjeszti az információkat és a gondolatokat.”

 

Részlet az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának (Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata egy, az ENSZ által elfogadott nyilatkozat, mely összefoglalja az ENSZ álláspontját a minden embert megillető alapvető jogokról.) 18. és 19. szakaszából.

 

***

"Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba." (János Apostol I. levele 4,1)

 

***

 

Aki egyetlen abszurdumot képes elhinni, az utána az összeset elhiszi.” 

(Egon Larsen)

***

 

"A csapdaként működő szekták ellen a társadalom éppen a demokratikus intézményrendszer jobb megismertetésével és a szekták működésének feltárásával védekezhet."

 

Idézet Szilágyi András cikkéből, amit Bartus László "Fesz van" c. a Hit Gyülekezete valódi arcát bemutató könyvéről írt.

 

***

"A vallás veszélyes üzem, a visszaélések lehetősége talán itt a legnagyobb." (Bartus László)

 

***

"...egy nézetrendszert finoman megtámadva, annak képviselője megerősödik igazsága védelmezésében." (PRATKANIS, A. és ARONSON, E.: A rábeszélőgép. Budapest, AB OVO, 1992.)

 

***

"A félelem az elme gyilkosa" (A Dűne c. film)

 

***

"A vallási vakhitnél és az ehhez szorosan kapcsolódó logikailag, valamint tudományosan bizonyított tények tagadásánál nem ismerek veszélyesebbet ezen a bolygón." (Kovács Zoltán - Jómagam)

 

***

 

A honlapot azért hoztam létre, hogy felhívjam mindenki figyelmét a manapság egyre jobban terjedő szektákra. Egyszer majdnem sikerült egy szektának engem is behálóznia. Nem sok kellett hozzá, hogy szektás legyek, de hamar rájöttem a „keresztény gyülekezetek” mögött rejlő pszichológiára, arra, hogy miként akartak engem is behálózni és úgymond droiddá tenni.

 

 

A www.chat.hu csevegő oldalon gyakran tartózkodom általában ’csak1békés_srác’ vagy ’Utasinformátor’ néven. Akkoriban fogalmam sem volt a szektákról, hogy léteznek manapság keresztény szekták (gyülekezetek, melyek leszakadtak a történelmi egyházról). Tinédzserkoromban mint rocker találkoztam olyan emberekkel, akik sátánista szektákkal álltak kapcsolatban és mindenféle okkultistákkal… de ezeket az embereket kinevettem. A szektákról alkotott képem itt ki is fújt.

A vallás szobában találtam barátokra, mert általában érdekel a vallástudomány, vallásfilozófia, de akkoriban ezen tudományokról vajmi keveset sem tudtam. Ott több fundamentalista újkeresztény gyülekezet tagja is chat-el és nem titkolt céljuk az általuk ún. „chat-evangelizáció” és többük azzal a céllal cseveg, hogy minél több embert a „megtérésre” vezessen, és utána természetesen beinvitálják a szektába, ahol szép lassan megkezdik a személyiségük eltorzítását.

A szektások egy kora tavaszi napon chat-talit szerveztek, melyre én is jóhiszeműen elmentem, mert kíváncsi voltam, kik ezek az emberek. Volt velem egy hölgy, akivel jóbarátságot kötöttem, de őt sajnos később a szekta bekebelezte, igaz ma már rájött ő is arra, hogy ahova került az egy szekta, és tévútra vezették anno. A találkozón szinte csak szektások voltak, egy nem oly’ rég megalakult fundamentalista világvégeváró pünkösdista gyülekezet tagjai. A találkozón megtérésről, Jézusról volt szó. Rendkívüli hatással voltak azok az emberek rám. Csak később jöttem rá, hogy ez a pszichikai ráhatásuk a másik emberre a behálózás technikája (Teológiai dolgokba, hogy miről volt szó konkrétan és miről nem, most nem kívánok belemenni. A nyitólap modulnak nem ez a célja.). A találkozó után nagyon sokat gondolkodtam, majd elkezdtem utánanézni az Interneten és a szakirodalomban ezeknek a gyülekezeteknek és beszéltem a chat-en ex-gyülekezetesekkel is. Ekkor jöttem rá, mi is történt valójában: egy szekta majdnem elragadott engem is. Mivel a magam módján én is hívő ember vagyok, nagyon örülök, hogy hallgattam annak a belső sugallatnak, ami arra utalt, hogy ez nem helyes út, amin ők járnak és hála Istennek, nem tudott behálózni a szekta.

Ezután amolyan magánnyomozást kezdtem a szekták után. Elhatároztam, hogy amit tudok megteszek azért, hogy a szekták minél kevesebb embert tudjanak elragadni, legyen szó akár keresztény vagy akár más jellegű szektáról.

 

 

Minden bizonnyal fognak erre tévedni olyan emberek, akik már valamilyen szektának a tagjai. Nekik azt üzenem, hogy el kéne fogadni időnként azt a tényt is, hogy nem mindenben lehet nekik igazuk. Bár, hogy ők másnak igazat adnak, azt kötve hiszem, ugyanis tapasztalataim szerint a halálba mennének az igazukért a szektások, holott nem is biztos, hogy nekik van igazuk... és ez az egyik legnagyobb probléma náluk. Hisz' ez a szekta lényege: más véleményét, bármily' logikus is és bizonyítható, ne fogadd el, csak a vezetőid szavában higgy... de azt már nem teszik hozzá, hogy így már ők irányítanak téged és a bábjukká válsz! Bele kell gondolni: a világ vallásainak híveinek majdnem mindegyike azt állítja, hogy az ő hite az egyetlen igazi hit és azért a halálba menne, mint ahogy erre már volt példa a történelemben, nem is az oly' távoliban.

 

 

Remélem Önök vagy gyermekei sosem fognak egy szekta karmaiba kerülni.

Vigyázzanak Magukra és gyermekeikre! Isten áldja Önöket!

 

 

Üdvözlettel:

Kovács Zoltán (Utasinformátor)

 

 

A honlap tulajdonképpen elkészült állapotban van, de a bővítés folyamatos. Mindenféleképpen olvassák el a Nyilatkozatok modult!

  

Az Internet Explorer-t ajánlom a honlap olvasásához, mert a Mozilla Firefox böngésző "átvariálja" a betűméreteket, így nehéz megkülönböztetni a részfejezeteket a főfejezetektől az egyes cikkekben.

 

Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.    *****    A Wave Race: Blue Storm egy nagyon jó nyári játék. És még több más játékról is olvashatsz: The Gaming Haven!    *****    Ha augusztus 19, akkor Haikyuu!!-nap! A közzétett bejelentésekrõl olvashatsz itt.    *****    Barbie(2023) - Barbie(2023) - Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023)    *****    A Wave Race 64 több mint 25 éve jelent meg, mégis jó minden nyáron játszani vele. Több más játékról is olvashatsz itt!    *****    Folyamatosan bõvülõ információk a Donkey Kong-tól a Super Mario Bros. Wonder-ig. Hungarian Super Mario Fan Club!    *****    Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023) - Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023)    *****    A Romeo no Aoi Sora egy csodálatos anime. Errõl és több más animérõl is olvashatsz. Anime Odyssey!    *****    Arikawa Hiro: A búcsúzó macska mellett több könyvrõl is olvashatsz recenziókat. Nézz szét a bõvülõ magánkönyvtáramban.    *****    Most rendelhetsz saját, vagy szeretteid részére születési horoszkópot és 3 éves elõrejelzést nagyon kedvezõ áron. KATT!    *****    Komoly lehetõség! Rendelj egy születési horoszkópot + 3 éves elemzést,most csak 2500 Ft ot. kell fizetni. Nézd meg, Itt!    *****    Egy horoszkóp által megismerni saját képességeidet, tulajdonságaidat, nem kíváncsiság, hanem intelligencia, rendeld meg!