Anti-szekta: Egy portál az egyre jobban terjedő szekták veszélyeiről - Valamint vallástudományi ismeretterjesztés
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Szektákról általában
 
Segítség, tanácsok
 
Keresztény szekták
 
Álkeresztény szekták
 
Okkultista szekták
 
Fajgyűlölő szekták
 
Ősi szekták
 
Egyéb vallási szekták
 
Üzleti szekták, hálózatok
 
Vallástudományi fogalmak, meghatározások, leírások
 
Magánvéleményeim - Saját írásaim
 
Egyéb: Filozófia
 
Egyéb: Pszichológia
 
Egyéb: Szociológia
 
Egyéb
 
Szektás a családban/ismerősök között
Szektás a családban/ismerősök között
Tudomásod szerint van-e a családodban és/vagy ismerettségi körödben szektás?

Igen, van
Nem, nincs
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Volt-e már dolgod szektásokkal?
Volt-e már dolgod szektásokkal? Találkoztál-e már szektásokkal?
Csak azt az egyet jelöld be, amelyik eset akár többször is megtörtént!

Igen, az utcán találkoztam velük
Igen, a lakásomba bekopogtattak
Igen, már jártam is szektában
Nem, sosem találkoztam még ilyen emberekkel
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vallás
Felmérés, hogy az oldalt megtekintők milyen vallásúak?
Te milyen vallású vagy, milyen felekezethez tartozol, milyen világnézeted van?

Római katolikus
Evangélikus
Protestáns
Baptista
Adventista
Pünkösdista
Iszlám
Távol-keleti vallású
Egyéb
Ateista
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Életkor
Felmérés, hogy az oldalt meglátogatók melyik korosztályba tartoznak.
Mennyi idős vagy?

18 év alatti
18-25 év közötti
25-35 év közötti
35-45 év közötti
45-55 év közötti
55-70 év közötti
70 év feletti
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Iskolai végzettség
Felmérés az oldalt meglátogatók iskolai végzettségét illetően.
Milyen iskolai végzettséged van?

8 osztály
Szakmunkásképző
Gimnáziumi érettségi
Szakközépiskolai érettségi
Technikus végzettség (érettségi utáni szakképzés)
Főiskolai
Egyetemi
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Foglalkozás
Felmérés, hogy az oldalt meglátogatók milyen területen dolgoznak
Mely területen dolgozol?

Műszaki (mérnök, technikus, szakmunkás)
Telekommunikáció, informatika
Egészségügy
Idegenforgalom, turizmus
Közigazgatás, pénzügy
Oktatás, kutatás
Nemzetvédelem , büntetésvégrehajtás
Kultúra, művészet
Diák
Nem dolgozik, nyugdíjas
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Politikai hovatartozás
A honlap politikailag semleges, csupán a látogatók politikai irányultságát
hivatott felmérni ez a szavazó box!

szélső jobb
jobb
métsékelten jobb
közép
politikailag semleges
mérsékelten bal
bal
szélső bal
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Fórumok: 

Témák: Hozzászólás (Utolsó)
Az oldallal kapcsolatban!

Üdv kedves oldalszerkesztö!

Nem lenne rossz az oldalad, ha nem árulkodna elsö ránézésre is, hogy elvakult keresztény hívö vagy.

Ennek tükrében nem igazán lehet objektív egy oldal egyáltalán. A kisebb szekták a kisebb baja a világnak, hidd el. A nagyobb baja ennek a világnak a vezetö vallások, pl kereszténység. Amely a világ történelme során pont ugyanolyan jellemzökkel bír akár egy vírus. Terjeszkedik, megfertöz, és elpusztítja a megfertözhetetlent. Így lehet legjobban jellemezni.

Szóval ha igazán jót akarsz tenni az emberiséggel, akkor ne állítsd be a kereszténységet ilyen jó színben, hanem pusztán vizsgáld át a tényeket, és annak tükrében írd le az igazságot.

Vedd le a szemellenzöt, és akkor a késöbbiekben valószínüleg még immunisabbá válsz a szekták csalogatásának.

5 (2017.09.25.)
Tévtanítások

Tisztelt Üzemeltető!

Az oldalon található megjegyzések mélyen sértenek.

A Hit Gyülekezetének gyakorló hívő tagjaként vissza kell utasítanom valamennyi szektás jellegű megjegyzését és tévtanítását.

Nem tudom elfogadni azon érvelését,hogy a szekta az,ami nem olyan mint a nagy,a régi.

Erre cáfol rá az,hogy a kereszténység kialakulásakor(lásd.Apcsel) szintén nem tudták elfogadni Isten igazi munkáját, leszektázták,betiltották,üldözték őket.A farizeus tanításokkal összeegyeztethetetlen volt,nem beszélve a bálványkultusszal,ami pl Efezusban volt.Tehát az igazi kereszténység kicsiben kezdődött majd Pál apostol és a tanítványok segítségével szinte mindenhova eljutott.Csodák történtek,gyógyulások,szabadulások.Ebben szerintem meg is egyezhetünk,mert ezt korabeli történelmi források is alátámasztják(lásd pl. J.Flavius művei),ha a Bibliát nem tekintené mérőzsinornak.

A problémák akkor kezdődtek majd teljesedtek ki mikor a kereszténység összefonódott az állammal teljesen igeellenes módon,majd olyan emberek mint Ágoston és lelkes követői átszerkesztették az Írást,pl. héber kánon felülbírálása,Tízparancsolat átszerkesztése,dogmák képzése,amivel már az igei alapon álló,egyre kisebb számban lévő igazi keresztények nem értettek egyet és tulajdonképpen ez hozta magával később a reformációt,dicsőség Istennek.Hálát adok Istennek,hogy kihozott az üres vallásból,és Szelleme segítségével elvezet minden igazságra.Mert ahol Isten szelleme van ott csodák és gyógyulások történnek.Ehhez tértek vissza a 19 sz. elején történt pünkösdi ébredés során a kersztények!

Miért kellene nekem egy olyan felekezethez tartoznom(katolikus),amely oly sok helyen eltér Isten Igéjétől,oly sok szégyenfolt tarkítja múltját és ma is botrányoktól lesz hírértékű???

Kérem Önt,hogy fogadja meg Gamáliel tanácsát,nehogy Isten ellen harcolónak találtasson!Továbbá érdemes megvizsgálni a fát és megvizsgálni a gyümölcsöt!

Amilyen a fa,olyan a gyümölcs.És elmondhatom,hogy a Hit Gyülekezete nagyon jó gyümölcsöket terem.Én megtérésem óta nem drogozok,nem részegeskedem,eljegyeztem barátnőmet,mert Isten beszédére helyeztük életünket.Szeretném elmondani,hogy az ország egyik legjobb katolikus gimnáziumában végeztem.Megdöbbentő most visszagondolni arra,hogy mennyien próbálták ki a kábítószert,mennyien voltak pornográfiával megkötözve és mennyien hagyták el az iskolát hitetlenül.Hálát adok Istennek,amiért rám talált és kiragadott az üres tradíciók és hit nélküli cselekedetek atmoszférájából,és adott egy hús szívet a kőszív helyett,amivel már képes vagyok az Igét befogadni,ami pedíg képes bennem növekedni.

Rengeteg bizonyságot tudok elmondani,a testvéreim életéből,gyógyulások,függőségekből szabadulások,rendezett élet,stb.Ön persze engem vagy hazugnak,vagy ezeket a dolgokat túlzottan megélő embernek tart.Pedíg,amit én a mindennapjaimban megélek,az nem más mint ami megíratott Joel prófétától és amit Jézus is elmondott az Őt követőkről(Márk16).Igei alapon bármikor hajlandó vagyok ezekről beszélgetni.Ehhez érdemes beszerezni egy jobb bibliafordítást is,amiben pl. a szellem nem léleknek van fordítva! 

4 (2017.09.25.)
gyógyítófény,avagy, egy alapítványi név mögé bújta

Tisztelt Fórumozók!

Szíves figyelmetekbe ajánlom az alábbi honlapot: www.gyogyitofeny.hu

Azon belül érdemes beleolvasni az üzenetekbe, ahol a szektavezető mossa a tagok " agyát " !

Kedvcsinálónak annyit, hogy szekta vezető hölgy teljes neve:

MI MINDENHATÓ EGY ISTENI ATAISZI EGY IRÁNYÍTÓ TEREMTŐ KRISTÁLYTISZTA FÉNYŰ-TELEKNÉ- ABBA ERZSÉBET MÁRIA KIRÁLYNŐ ÉS ÚRNŐ ISTENASSZONY

3 (2017.09.25.)
szekták a falunkban

Kedves Forumozók.

Magyarországon felbukkant egy szekta ,Törökbálinton. Az Internatiónál Missions Team. Karlsruhei székhelyü. Család és párkapcsolat /házasság is / romboló ,tehát destruktív szekta .A vezetőjük volt Dieter Klaus Spyra aki már meghalt ,de több bírósági per volt ellene.Általában pedofília miatt .Most nem tudom ki a vezető. Missionálnak is néha Bpesten.Vagyonközösségben élnek. Aki tud roluk ,kérem írja meg .Kicsit hasonlítanak a régi"keresztyények" szektára de nem ugyanaz. Még nem köztudott a létezésük. Az egyházak sem tudnak róluk.

B.

3 (2017.09.25.)
Aktualitások

Sziasztok

Nem úgy tűnik, mintha frissítenék az oldalt, vagy lennének hozzászólások bármely témához is... pedig sosem volt egy ilyen tevékenységű oldal szüksége oly nagy, mint mostanság, amikor a Hit Gyülekezete kezébe szándékoznak egyes vidéki önkormányzatok Általáos Iskolákat (!) átjátszani. 

Ha bárki olvassa még ezt az oldalt kérem, írjon valamelyik fórumba... (esetleg azt is le tudná írni valaki, miért lett ilyen inaktív az oldal - remélem nem amiatt, amire gondolok)

Sziasztok, legjobbakat (de nem szektából)

3 (2017.09.25.)
szekta ?? hol a vita és az info?

Kedves Fórumtagok!

 

Én nagyon meglepődöm, hogy itt mindenféle vallásinak tartott szélsőséges eszmék árnyékában ennyire nincsenek jelen ezen az oldalon se napi információk esetlegesen fellelhető szektákról, ezek veszélyeiről stb.

Tudnék mesélni, mert volt részem megtapasztalni valamit, de sikerült kilépnem szerencsére, na de  abeavatási szertartásukat nem úsztam meg, és az pont elég is volt számomra.

Viszont hadd ne meséljek néven nevezve semmit, mert aztán rágalmazó leszek, lényeg, hogy napjainkban is és itt az oprszágban is léteznek olyan szekták, amelyek arra utaznak, hogy az összes létező vagyonodat, pénzedet elszedjék, sajnos kiábrándult fiatalok pedig elég sokan kaphatók is a blabla szövegre amely oly meggyőzőnek tűnik, de smemi más nincs mögötte, mint kábítás és persze az hogy a pénz reményében az illetőt teljes mértékben megalázva, a szekta tagjaként kezelkjék, önálló gondolkodását is elvegyék. Ez már a beavatáskor megtörténik.

Nos én nagyon szeretném, ha bárki akinek van tapasztalata szektákkal, ill. kifejezetten szélsőséges, durvának, furcsának talált körülményekkel, netán még durvábbal is. Nem kell megnevezni, elég, ha X-nek nevezed, lényeg az info maga.

Kérem, jelezze akinek van ilyenben tapasztalata, ismerete! köszönöm!

Balázs

(aki nagyon csodálkozik, hogy ennyire pang az élet ezen a fórumon .....)

11 (2017.09.25.)
Információ
Kiváló cikk, hogy kaptam igazi pályákon én példány nekem. Azt próbára, amint a következő cikkben. Ha azt mondjuk, még fel az oldalt a Kedvencek.
köszönöm

 

1 (2017.05.18.)
Okúlt tudomány! Megjelent egy könyv az UNITED O C

Köszönöm ezt a cikket, amely növeli a + amit már tudunk. Tudom követni néhány hónapig, és én köszönöm a tanácsot, hogy segítsen a fiatal bloggerek ma jobban előre üzleti.

voyance gratuite email

1 (2017.05.18.)
Bocs még új vagyok. Mégegyszer segítséget szeretné

Köszönöm a tanácsot. Ez őrült ott lehetőségeket és szabad fejlődését! Csak találgatni lehet, hogy maradhat a Web egy csomó helyszínek és reszketeg történt baj.

consultation voyance gratuite

1 (2017.05.18.)
Sziasztok segítséget szeretnék kérni
Most fedeztem fel a honlapjára, wow, ez nagyon jó, és a francia. Gratulálunk, további jó munkát. Jövök vissza, és nem a reklám a webhelyen.
1 (2017.05.18.)
Az Antikrisztus eljövetele

Köszönöm ezt a cikket, amely engem felfedezni a nagyon érdekes hely. Remélem, hogy újra látlak.

voyance gratuite mail

1 (2017.05.18.)
Téves információk!!!

Tisztelt Admin!

Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség tagjaként,megkérném és egyben felszólitom, hogy az Evangéliumi Pünkösdi Közösséget ne keverje a szekták közé, valamint a Hit Gyülekezete közé! Kérem , hogy olyan információk jelenjenek meg a honlapon amik valósak, és a valóságnak megfelelnek! A belinkelt videók NEM a Pünkösdi közösségen bellül készültek,nem is Magyarországon így azt hamisan és feélrevezetően tünteti fel! A PTF -nek semmi köze nincs a Hit Gyülekezetéhez,egy államilag elismert és szabályosan működő iskola! Valamint a világon nem 5 millió pünkösdi van hanem 650 millió! Kérem mielőtt leír dolgokat, előtte tájékozódjon! A pontos megnevezése a mozgalomnak Pünkösdi és nem pünkösdista! Remélem tisztában van azzal hogyha egy államilag elismert és bejegyzett közösséget(ami már több mint 100 éve be van jegyezve és 100 éves múltra tekint vissza Magyaroszágon), vagy embereket rossz fényben tüntet fel egy személy, honlap, vagy szervezet annak jogi következnményei lehetnek,valamint jogi lépéseket intézünk! (A jó hírnév megsértése)Ön a szólás szabadságára hivatkozik, ami van is kell is de a másik tiszteletben tartása is fontos, valamint a helyes információk közlése kérem mielőbbi intézkedését! Várom mielőbbi visszajelzését, addig is érdeklődve várom a változásokat!

Kovács Árpád

7 (2017.05.18.)
ha a Bibliához való ragaszkodás szektizmus akkor m

Ebben az a legérdekesebb,hogy a pontosan Bibliához való ragaszkodás jegyében jött létre ez a sok,sokszor az egymásénak is ellentmondó tanokat valló szekta,csoport,vallási közöösség stb.

Vajon melyik szekta,egyház,csoport stb.ragaszkodik helyesen a Bibliához,amikor bizonyos kérdésekben nem tanítják ugyanazt és szinte megszámlálni sem lehet ma már a sok irányzatot???

 

2 (2017.05.18.)
Bibliakritika

Kedves Látogatók!

Új témát indítottam Bibliakritika címmel, ám mielőtt belekezdenék ebbe a nagy témába, néhány kiegészítést szeretnék hozzáfűzni az oldalon található dokumentációkhoz.

üdv.

Silverman

17 (2017.05.18.)
HGY videok

Ahoj,

Korábban az interneten terjengtek rángatózó szektásokról videók (hitgyülis agyhalottak címmel), mára ezeket a videókat a szekta leszedette. Ha az oldal tulaja, vagy bárki más rendelkezik vele, legyen kedves ossza meg, töltse fel valahova (akár fájlként, nem videoként), vagy küldje el nekem az ex91 [at] ovi.com emailcímre, és majd én feltöltöm. Azt hiszem, nem szítok túl nagy felháborodást azzal, ha ezt kérem, azok a felvételek pl. bizonyítani tudják, milyen kártékony is tud lenni ez a banda (noha néhány elveszett embernek jobb híján mentsvárat jelent, de inkább no comment).

Az oldal üzemeltetéséhez minden jót, kitartást kívánok.

Üdv,

Fabianco

4 (2017.05.18.)
magyar-német szekták
0 (-)

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség